Login / Registrer

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Evidens for brugen af cannabis i fortiden

Der findes evidens for fortidens brug af cannabis til f.eks. fiber, mad, medicin, ceremoni og rekreation kan findes i gamle skriftlige optegnelser. Imidlertid er den arkæologiske optegnelse for tidlig brug af cannabis meget mindre omfattende. Ikke desto mindre er makrofossil, pollen og indirekte materielle fund fra forhistorien betydelige. Den tidligste menneskelige brug af Cannabis synes at have fundet sted i stepperegionerne i Centralasien eller i Kina (se f.eks. Merlin 1972; Lu og Clarke 1995; Fleming og Clarke 1998). Hamp var bestemt en af de tidligste afgrødeplanter i Kina. I løbet af hundreder, måske tusinder af år, tæmmede tidlige indbyggere i Central- og/eller Østasien Cannabis-varianter fra vilde planter til kunstigt udvalgte, dyrkede afgrøder. Kinesiske historiske optegnelser og arkæologiske data tyder på, at historien om hampedyrkning og -brug i Østasien er cirka 5.000 til 6.000 år gammel. Kina kan derfor have været den første region til at dyrke og endda bruge hamp. . Den ældste kinesiske landbrugsafhandling er Xia Xiao Zheng skrevet omkring den 16 århundrede f.Kr. Det refererer til hamp som en af de vigtigste afgrøder dyrket i det gamle Kina (Yu 1987). Rester af Cannabisfibre, sammen med sandsynlige fiberaftryk og hampefrø er blevet genvundet fra en række arkæologiske steder, især nær Huang He- og Yangtze-floderne. Cordpræget keramik med mulige fiberbeviser for Cannibis-brug er blevet dateret til cirka 10.000 f.Kr. i tidlig post-glacial især fiskesteder på den sydkinesiske kyst på Yuan-Shun-stedet i Taiwan (Chang 1968); og andre stammer fra det femte årtusinde f.Kr. op til det andet århundrede e.Kr. er blevet fundet i flere regioner på det kinesiske fastland (Li 1974a,b).

Kilde
https://www.jstor.org/stable/4256701


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis