Afkriminaliser cannabis

Login / Registrer

Opret

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Forskning i hampens potentiale som kosttilskud for køer

Søvnige malkekøer som giver mælk med et målbart THC indhold, sådan forlyder resultatet af et forsøg hvor køer periodisk er blevet fodret med hamp ensilage (lavt THC indhold) og efterfølgende cannabis ensilage (højt THC/THCa indhold) Du kan læse mere om dette på dansk i artiklen ‘Hampebaseret kofoder fører til »meget lange gab‘ via ing.dk du kan også læse mere i det britiske tidskrift Nature.com: ‘Transfer of cannabinoids into the milk of dairy cows fed with industrial hemp could lead to Δ9-THC exposure that exceeds acute reference dose‘ tidligere undersøgelse af at implementere hamp med et højt CBDA-indhold, som et kosttilskud i 14 dage, har vist at fremme liggende adfærd samt mindske biomarkører for stress og betændelse hos køer. Otte kvæg blev fodret med 25 g [industriel hamp] blandet sammen med 200 g korn en gang dagligt i 14 dage for at målrette en daglig dosis på 5,5 mg / kg CBDA. De otte kvæg i kontrolgruppen blev fodret med 200 g ren korn i 14 dage, siger Michael Kleinhenz, ph.d.-adjunkt ved Institut for Veterinærmedicin på KSU og tilføjer “Der er specifikke perioder i koens liv, der der øger risikoen for stress og betændelse, f.eks. når kalden fjernes fra sin mor og i transportperioder. … Det er en stor belastning for kalvene Når kalve fjernes fra deres mor, noget andet, der forekommer meget hyppigt, er transport. Næsten alle kvæg flyttes på et eller andet tidspunkt i deres liv fra en gård til et andet sted. Så dette er to store stressfaktorer, vi kender til, [hvor] vi dybest set har fundet ud af at industriel hamp potentielt virker godt at fodre med i disse situationer for at reducere stress.’Short term feeding of industrial hemp with a high cannabidiolic acid (CBDA) content increases lying behavior and reduces biomarkers of stress and inflammation in Holstein steers – Pubmed


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *