Login / Registrer

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cannabis og smerte: En kort historie

Interessen for at benytte cannabis til smertelindring blev muligvis yderligere forstærket af en rapport udgivet i 2017 af National Academies Committee on the Health Effects of Marijuana, hvor forfatterne konkluderede, at der er “konklusiv eller substansiel bevis” for, at cannabis er effektivt til behandling af kronisk smerte hos voksne. I følge Videnskab.dk er cannabis som smertelindring en placebo-effekt denne konklusion baseres dog på forsøg med at give enkelte phytocannabinoider så som tetrahydrocannabinol og/eller cannabidiol eller godkendte præparater som nabilon, dronabinol og nabiximols til patienter med bla. neuropatisk smerte eller multipel sklerose.

Uanset om cannabis er den bedste behandling for smerte eller ej, tror mange patienter verden over, at cannabis har hjulpet dem med deres smerte. Som flere og flere stater legaliserer cannabis til medicinske formål, vil flere patienter spørge deres sundhedsudbyder, om det ville være en effektiv behandling for deres tilstand.

Cannabis og smerte: en kort historie Anvendelsen af cannabis til smerte kan spores tilbage til gamle kinesiske tekster, dateret til 2900 f.Kr. Shennong Ben Cao Jing, en kinesisk encyklopædi om landbrug og medicin, indeholder den ældste skriftlige optegnelse af cannabis som medicin, der anbefaler cannabis til forstoppelse, ledsmerter, lidelser i kvindelige reproduktionsorganer og malaria. 9 Derudover blev planten brugt i forbindelse med vin til at bedøve patienter under kirurgiske indgreb. 10 Kineserne anvendte især cannabisfrø, der indeholder meget lave niveauer af delta-9-tetrahydrocannabinol (D9 THC), en af hovedkomponenterne i cannabis, der menes at have terapeutiske virkninger. 10 Omkring 1000 år f.Kr. begyndte flere dele af cannabisplanten at blive brugt medicinsk i Indien. Plantens kvindelige blomster blev anvendt, og tre forskellige forberedelser af cannabis med varierende potens blev udviklet. 9 De stærkeste forberedelser blev brugt som smertestillende middel, hypnotisk middel, beroligende middel, antispasmodisk middel og antiinflammatorisk middel. 11,12 Det var først i begyndelsen af det 19. århundrede, at cannabis begyndte at blive undersøgt i vestlig medicin. 13


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis