Login / RegistrerGeneric selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Pas på din mundhygiejne

Tandlægebladet har publiceret en artikel med titlen “Illegale euforiserende stoffer og mundhulen” heraf fremgår det bla. at et langvarigt brug af cannabis er forbundet med en øget forekomst af orale symptomer og mundslimhindeforandringer/-lidelser, hvoraf hyperkeratoser, leukoedem, høj forekomst af Candida albicans, oral candidose samt sviende, brændende fornemmelse i mundslimhinden er blandt de hyppigste. Tidligere studier har rapporteret om en mulig sammenhæng mellem hashrygning (marihuana) og øget risiko for udvikling af oro-faryngeal cancer, men en nyere meta-analyse understøtter ikke denne sammenhæng. En forklaring på den øgede risiko for udvikling af cancer kan være, at nogle misbrugere af cannabis også har et stort tobaks-og alkoholforbrug, der er forbundet med øget risiko for oral cancer. Rygere af cannabis klager desuden hyppigt over fornemmelse af tør mund, xerostomi, men det er uklart, om selve spytproduktionen er påvirket. Det er vist, at cariesforekomsten er høj hos cannabis-brugere, men den mest sandsynlige forklaring vurderes at være et højere sukkerindtag og en mindre optimal mundhygiejne end hos kontrolgruppen.

Indlæs dokumentet Illegale euforiserende stoffer og mundhulen via tandlaegebladet.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis