Afkriminaliser cannabis

Login / Registrer

Opret

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hvordan vil Tjekkiet legalisere cannabis? – A discussion with Jindřich Vobořil 

Mød Jindrich Voborik, Tjekkiets Nationale Narkokordinator (National Drug Cordinator).
Hans mandat fra det tjekkiske parlament er at skabe de juridiske rammer for reguleret cannabis og i princippet alle andre stoffer.
Tjekkiet har besluttet at tobak, alkohol og hasard og alle andre stoffer skal reguleres “according to its risk” Baggrunden er, at det er etableret at forbuddet ikke virker, at forbuddet sandsynligvis øger ricisi og skaber andre farer og at man derfor ønsker at se alt stofbrug som en sundhedsudfordring, eller som Voborik siger “All substances should be regulated according to its risks”.
Voborik fremhæver at erfaringer viser at regulering giver en række gode værktøjer til at påvirke forbrug i modsætning til forbud. Pt er cannabis afkriminaliseret i Tjekkiet op til 10 gram og 5 planter men ikke straffrit – det skal nu laves om, så legalisering bliver gennemført på alle led af produktion og forbrugsskæde. Tyskland, Malta, Luxenbourg og Tjekkiet er alle EU lande, der er igang med eller vil regulere cannabis (udenfor EU nævnes Canada, Uruguay, Israel og naturligvis USA . I EU regi vil et samarbejde om regulering af cannabis opstår i takt med regulering. Og sammen vil landene udfordre konventionerne.
Den tjekkiske narkokordinator mener, at konventionerne må ændres eller helt sløfes ud fra en betragtning om at de ikke beskytter den enkelte borgers rettigheder (det gælder især for mennesker, der lever med afhængighed). En måde at omgå konventionerne ville være at lade folk registrere sig, idet det så ville være nemmere at argumentere for at regulering er en folkesundheds-indsats. Også social clubs nævnes som en model. Og så bør EU arbejde i FN regi på at ende det globale narkoforbud. Forbuddet fungerer i mange lande som alibi for alvorlige menneskeretsovertrædelser såsom vilkårlig indespærring, umenneskelig behandling og dødsstraf. Og der opstår – selv indenfor Europas grænser – stater, der kan betragtes som narkostater, der udgør en sikkerhedsrisiko.

Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

3 svar til “Hvordan vil Tjekkiet legalisere cannabis? – A discussion with Jindřich Vobořil ”

 1. Anonym

  spændende tilgang de har i Tjekkiet

  1. Gert Madsen (58)

   Tænk om det var sådan i Danmark.. At man måtte besidde en smule urt til eget forbrug. Det burde ikke være kriminelt at dyrke selv! Frit land.

   1. Elias (23)

    Grønt er skønt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *