Afkriminaliser cannabis

Login / Registrer

Opret

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rutineret ritual rygning

Muligvis er du glad for at ryge, måske har du brugt meget tid på rygning men har du tænkt over hvor ofte du ryger for din egen skyld eller hvor ofte du ryger med? Jeg ryger selv og fællesskabet omkring rygning har jeg fundet aldeles behageligt, man lader sig let friste til at ryge med og mere. Det kan jo være en dyr fornøjelse.

Rygning er en old gammel interesse

Tobak og forskellige hallucinogener blev røget så tidligt som i 5000 f.Kr. (Wiki: History of smoking) anledningen til at vi ved dette er at der er gjort mange fund af forskellige remedier til rygning, f.eks. en udskæring fra et tempel i Palenque, Mexico, det menes at motivet forestiller en mayapræst der suger på et rygerør.

Cannabis var almindeligt udbredt i Eurasien før tobakkens udbredelse og vides at have været brugt i ritualer mindst 5000 f.Kr. Cannabis blev der muligvis ikke fyret op i direkte, før tobakkens fremkomst i det 16. århundrede. Men cannabis samt talrige andre planter blev fordampet på varme sten eller trækul, brændt som røgelse eller i kar og røgelseskar og inhaleret indirekte. Beviser for direkte rygning før det 16. århundrede er omstridte, men der er fundet piber, som menes at være blevet brugt til at ryge cannabis, dateret til det 10. til 12. århundrede, fundet i det sydøstlige Afrika. Københavns Universitet har undersøgt kridtpiber fra 1700 tallet.

Fra et tempel i Palenque, Mexico.

Fredspiben

Den hellige pibe, også kendt som Fredspiben eller ‘Calumet’, en af ​​de centrale ceremonielle genstande kendt fra de nordøstlige indianere og sletteindianere i Nordamerika. Det siges at en indiansk fredspibe blev røget i personlig bøn og under kollektive ritualer, og begge disse anvendelser begyndte almindeligvis med påkaldelser til de seks retninger: øst, syd, vest, nord, mod himlen og mod jorden. Blandt nogle stammer som Pawnee, Omaha og Crow blev opstod der komplekse danse til ritualerne omkring fredspiben, det antages at rygning i fællesskab blev set som et vigtigt kommunikationsmiddel mellem mennesker og hellige væsener; virkningen rygerne følte altså tobakkens narkotiske virkning og symbolikken i den indtrukne og opstigende røg bekræftede, at en sådan kommunikation fandt sted.

(Britannica.com: The Sacred Pibe)

Læs mere om dette via artiken: “The Sacred Calumet Pipe” på smokingpipes.com

Rygning er altså noget der har interesseret mange mennesker gennem årtusinder.


Udgivet

i

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *