Login / RegistrerGeneric selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

41-årig frifundet for straf i Esbjerg

I følge en artikel fra Jydske Vestkysten er en 41 årig mand tiltalt ved retten i Esbjerg frifundet på trods af en sigtelse for besiddelse og at dyrke 11 planter (omregnet svarende til 313,5 gram til eget forbrug)

JV skriver:

Meget tydede da også på, at der var mere medfølelse end fordømmelse fra ordensmagtens side i sagen, der viste sig at handle om en kræftpatients forsøg på at skaffe sig lindring og ikke et dyrknings- og salgssted for euforiserende stoffer på en privat bopæl i Esbjerg. Den tiltalte forklarede i retten, at han den 15. september sidste år, mens han var på arbejde, blev ringet op af politiet, der stod på hans bopæl. Han var med det samme klar over, hvad det hele handlede om, nemlig de forbudte planter, der stod i hans have. Den 41-årige satte med det samme kursen hjem og fremviste alt, hvad han havde på sin bopæl, ligesom han forklarede politiet, at han udelukkende brugte planterne til at udvinde CBD-olie, som han indtog ved at lægge et par dråber under tungen for at lette det kræftforløb, han var igennem.”

Planterne blev fældet men anklagede fik ingen dom.

Politiet var mødt op på adressen efter et tip og fældede planterne, da de jo er ulovlige at dyrke og besidde uden speciel tilladelse fra myndighederne. Alligevel udtalte en politiassistent ifølge retsbogen, at han gennem tiden har hørt mange undskyldninger, men at det nok var første gang, han var citat “led ved sit arbejde”

Historien beretter også om at den 41-årige, på forhånd havde sikret sig, at der var under 0,2 procent THC i planterne, hvilket er grænsen for, hvornår noget er omfattet af loven om euforiserende stoffer. og mandens motiv for at være gået i gang med dyrkning selv, var fordi han var utilfreds med kvaliteten af CBD-olie, i helsekostforretninger, Frøene til de planter, han dyrkede, havde han angiveligt købt af en kammerat, hvis navn den 41 årige ikke ønskede at involvere i sagen.

Præcedens

Afgørelsen ved retten i Esbjerg danner således præcedens for at det ikke nødvendigvis er strafbart at dyrke cannabis til personlige formål.

Kilde

https://jv.dk/artikel/politiassistent-efter-at-have-fældet-hamp-planter-hos-kræftpatient-første-gang-jeg-har-været-led-ved-mit-arbejde

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis