Login / Registrer







Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

“Hemp for victory” kampagnefilmen vi skulle glemme

Jack Herer, også kendt som “The Emperor of Hemp” var en cannabisrettighedsaktivist og forfatter til bogen “The Emperor Wears No Clothes” fra 1985 – Wikipedia. Cannabis/hamp var forbudt, kriminaliseret og stærkt stigmatiseret i Amerika, alligevel ændrede statsmyndighedernes opfattelse af planten sig drastisk, i 1942 blev der produceret en kamapagnefilm af U.S. Department of Agriculture, i filmen præsenteres hamp som en nyttig afgrøde med stærke fibre, der har afgørende betydning for krigens udfald, mantraet lød: Hemp for victory, sagt på dansk (Hamp for at vinde)

Igen var hamp en fornuftig afgrøde som bønder igen stolt kunne kultivere, da 2. verdenskrig var overstået, blev cannabis dog igen dæmoniseret og stigmatiseret, filmen “forsvandt” og havde officielt aldrig havde eksisteret – du læste rigtigt, de  prøvede sku at feje filmens eksistens ind under gulvtæppet, dette gik dog ikke Jack Herers næse forbi, han fandt filmen ved et tilfælde, fik den kopieret og masseudgivet og i samarbejde med andre cannabisaktivister, en gruppe kaldet HEMP “Help Eliminate Marijuana Prohibition” lykkedes det faktisk at få USDA til at indrømme produktion samt eksistensen af deres egen film.

Takket være disse menneskers indsats, har vi i dag mulighed for at se denne film og vide den findes.

Hemp for Victory blev produceret af det amerikanske landbrugsministerium USDA og indeholdt scener fra stumfilmen Old Ironsides fra 1926.


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis