Login / Registrer

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

‘Scandinavian Cannabis’ eksporterer planter & frø

Tomatavler Mads Pedersen satsede på cannabis i 2020 da han etablerede et samarbejde med canadiske Aurora og opførte en storproduktion – og det ser ud til at have været en rigtig go idé,

1. januar trådte der ny lovgivning om medicinsk cannabis i kraft, og det betyder at Scandinavian Cannabis, som virksomheden kaldes, efter to års udviklingsarbejde nu må eksportere planter ud over landets grænser efter hjemmel i paragrafferne! Mads Pedersen påpeger at det er en forretning der tager tid at løbe i gang; “vi begynder med de små planter, og senere vil vi også sælge frø.”

Hans Henrik Kampmann, forædlingschef hos Scandinavian Cannabis oplyser yderligere til Fyns Amts Avis – “Lige nu er der et klonmarked for planter – det vil vi gerne lave om til et frømarked, for det er der kæmpe stort potentiale i, frø er meget nemmere at holde sygdomsfri end planter. Men forædling er noget langsomt noget, og der går i hvert fald tre års arbejde med at lave frø” og han tilføjer – “Efter 1. januar må vi sælge, og så er det er op til den enkelte producent, vi sælger til, at tage ansvar for at købe frø eller stiklinger fra os. Det er den enkelte producent, der afgør, om de vil have vores genetik ind i deres produktion, og da hjælper det selvfølgelig at have en mand med et navn som Mads Pedersen” det fastslår forædlingschefen.

Scandinavian Cannabis er ikke GMP-certificeret -(godkendt til færdig produktion af cannabisprodukter) – ifølge Kampmann må de sælge frø og planter til professionelle GMP-certificerede cannabisavlere.

.

Kilde:

https://faa.dk/artikel/tomatavler-mads-pedersen-tog-en-cannabis-chance-det-ser-ud-til-at-v%C3%A6re-en-god-rigtig-god-ide

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis