Login / RegistrerGeneric selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Fund i Frankrig beviser brug af cannabis for 32.000 år siden

I 1994 opdagede nogle forskere Chauvet-grotten i det sydlige Frankrig, som indeholder malerier og andre beviser for religiøs brug af psykedeliske planter og shamanisme. Fundene stammer fra Paleolithic-perioden for omkring 32.000 år siden. Grotten havde været forladt de sidste 25.000 år, og blev først åbnet op igen af et jordskred i 1994.

Teorien om Homo spiritualis
Den tyske filmproducent Werner Herzog fik eksklusiv adgang til at dokumentere indholdet i grotten i sin film fra 2010, ”Cave of Forgotten Dreams”.

Se klip fra filmen der viser de fascinerende hulemalerier:

Beviserne for tidlig rituel shamanisme fik ham til at tænke, at mennesket måske bedre kan betegnes som sapiens spiritualis, altså det spirituelle menneske – snarere end den simple værktøjsmager, kendt som sapiens sapiens. Det samme gjorde sig gældende for Carl Sagan i 1977. Han mente at cannabisplanten kunne være selve den kilde, som inspirerede til den moderne civilisation, på grund af dens bevidsthedsudvidende effekt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis