Login / RegistrerGeneric selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Legalisierung’ hva’ med hjemmedyrkning?

I Tyskland bliver Cannabis snart belagt med en eller anden form for beskatning og sælgerne – De skal kunne informere om produkterne, men også modvirke et risikabelt forbrug specielt hos mennesker, der er åbenlyst afhængige, det mener tysklands justitsminister Marco Buschmann (FDP) som dog erkender at i forhold til ændringer af loven om euforiserende stoffer så træffes de endelige beslutninger hos sundhedsministeriet. Men for justitsministeren forekommer det indlysende, at producenter lovligt skal kunne dyrke og distribuere cannabissen, besiddelse op til en bestemt mængde skal være lovligt og det skal forhandles legalt i butikker. Buschmann forestiller sig at Cannabis salg bliver belagt med en eller anden form for beskatning.

Måske forsætter kriminaliseringen alligevel og måske bliver det værre

Marco Buschmann erkender, der nok stadig vil eksistere et illegalt marked, selvom cannabis bliver legaliseret. Han køber dog ikke argumenter fra modstandere, der mener, at cannabis nødvendigvis vil være billigere på det sorte marked, fordi der bliver lagt afgifter på det lovligt indkøbte cannabis fordi de illegale sælgere skal medregne riskoen for at blive straffet, når de pågældende kalkulerer deres priser, mener han. Tysk hamp forening (Deutscher Hanf Verband) glæder sig til at følge den politiske fremgang på området og tilkendegiver bla. i en pressemeddelse offentligtgjort 4.11.2021

Den nye regering er endelig styret af fakta og gør dristige fremskridt internationalt. Mange lande vil følge trop og også legalisere cannabis”

Hampforeningen er dog ikke begejstret for, at der foreløbeligt ikke er udsigt til at det på nogen måde bliver tilladt at man må dyrke cannabissen selv og det bekymrer Georg Wurth fra DHV. Det giver ikke mening Tyskland forsat kriminaliserer folk for hjemmedyrkning.

Tyskland nye regering udgøres af tre partier: Freie Demokratische Partei (FDP), Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) og Die Grünen og kaldes en “lyskrydskoalition” med henvisning til de 3 partiers farver: rød, gul og grøn.

Die Grünen fremlagde under valgkampen bla. en model for retten til privat besiddelse og dyrkning, hvor de ville tillade myndige personer at besidde op til 30 gram blomst og selv dyrke op til 3 blomstrende cannabisplanter af gangen til personlig eller fælles personlig brug.

FDP har tidligere foreslået at den maksimale mængde for cannabis besiddelse for enkeltpersoner bør fastsættes til 15 gram. De mener også der skal indføres en afgift på rekreativ cannabis, som svarer til 10 euro pr. 100 mg THC indhold og at beskatning skal justeres årligt.

SPD mener som parti heller ikke at forbud og kriminalisering har reduceret forbruget, det står i vejen for effektiv forebyggelse af afhængighed og beskyttelse af unge og kræver ressourcer i retsvæsen og politi. De vil tillade besiddelse af små mængder.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis