Login / RegistrerGeneric selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Tjekkiets lovgivning i forhold til cannabis

Tjekkiet skelner overordnet set mellem (marijuana hamp) = cannabis høj på THC) og så (industri hamp) hvorved der menes cannabis med lavt THC indhold)

Tjekkiet har en lovgivning om vanedannende stoffer som bla. er relevant i forhold til cannabis, loven den blev vedtaget i 1998 og gør det bla. klart at forskning, produktion, forarbejdning, levering, anvendelse defineres som “håndtering af cannabis” Regeringen kræver nemlig at håndtering af cannabis med et THC indhold der overstiger 1% sker med særlig håndteringstilladelse ifølge lov om vanedannende stoffer. Loven forbyder generelt udvindelse af cannabisharpiks og stoffer fra gruppen af tetrahydrocannabinoler (THC) fra cannabisplanten medmindre man har tilladelse.

Der kræves til gengæld ingen særlig håndteringstilladelse i forhold til håndtering/dyrkning af industrihampeplanter såfremt dyrkningsarealet ikke overstiger 100 m2, i det tilfælde skal man være registreret, så der er ikke overraskende en del cannabis light produkter tilgængelige på markedet i Tjekkiet og i Tjekkiet finder vi også en en af de eneste virksomheder af sin slags i Europa, nemlig Alpha-Cat, de sælger test-metoden ‘Thin Layer Chromatography’ (TLC) en test til hjemmebrug, specialudviklet så man selv kan teste mængden af indholdstoffer i cannabis.

Testing cannabinoids with alpha-cat TLC kit. Below the big dot are all cannabis compounds other than THC or CBD. Right lane is hash oil residue.

Vidste du at Telefonkoden i Tjekkiet er 420, det betyder at du skal taste +420 på telefonen som det første, hvis du skal ringe til din ven i Tjekkiet.

En vigtig dato for Tjekkiet var 1. april 2013, da loven om legalisering af medicinsk cannabis med et THC-indhold over 0,3% trådte i kraft. Hvis du selv vil dyrke cannabis til medicinske formål, skal du nu bare søge en licens ved Statens Agentur for Cannabis til Medicinsk Brug (SAKL) i Tjekkiet.

Man må som patient med recept besidde op til 30 gram om måneden til medicinsk forbrug, det er dog kun autoriserede læger som må ordinere cannabis i form af en elektronisk recept, du kan dog få lov til at dyrke din egen medicin. Der kan søges om yderligere tilladelse til at besidde en større mængde (op til en grænse på 180 gram pr. Måned).

Hvis man bare dyrker cannabis med et højt indhold af THC alligevel, fordi man har lyst, siges det at være en bagatel at dyrke under 5 planter. Dyrker man over 5 planter med højt THC indhold betragtes det som en strafbar forbrydelse. Brugerne må altså i princippet besidde 10 gram cannabis med THC til eget forbrug, men bør generelt være forsigtige med enhver form for ulovlig håndtering af det.

I oktober 2019 underskrev præsidenten et forslag, der giver patienter mulighed for at købe medicinsk cannabis til 10% af prisen – resterende bliver således betalt af forsikringsselskaberne.

Kilde 1: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1998-167
Kilde 2: https://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/83-zakon-k-pestovani-konopi-v-roce-2022

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Afkriminaliser Cannabis