cannabis kan reducere behov for antibotika på kyllingefarme

Akademikere ved Chiang Mai Universitet i Thailand er nysgerrige. Siden januar sidste år har de undersøgt 1.000 kyllinger på Ongards økologiske gård Pethlanna i Lampang for at se, hvordan de reagerede, når cannabis blev blandet i deres foder eller vand.

Resultaterne er lovende
Undersøgelserne tyder på, at cannabis kan være med til at reducere bøndernes afhængighed af antibiotika, ifølge Chompunut Lumsangkul, en assisterende professor ved Chiang Mai Universitets afdeling for dyre- og akvatiske videnskaber, som ledede undersøgelsen.

Chompunut observerede kyllingerne for at se, hvilken indflydelse cannabis havde på deres vækst, sårbarhed over for sygdom, og for at se, om deres kød og æg var forskellige i kvalitet, eller om de indeholdt cannabinoider. Dyrene fik planten i varierende intensitet og i forskellige former – nogle fik vand, der var kogt med cannabisblade, mens andre spiste foder, der var blandet med knuste blade.

Ingen unormal adfærd blev observeret hos kyllingerne, fastslår Chompunut:

Niveauerne af tetrahydrocannabinol (THC), plantens psykoaktive stof, som får folk til at føle sig beruset, og cannabidiol (CBD), en forbindelse, der ikke giver brugerne en rus, i bladene varierede fra 0,2 til 0,4%. “Jeg prøver at finde det passende niveau for dem, der kan hjælpe dem med at forbedre immunitet og ydeevne uden nogen dårlige effekter,” pointere Chompunut.

Det er ikke klart, hvorfor cannabis havde positive effekter på kyllingerne, fortæller Chompunut. “Det er muligt, at de bioaktive forbindelser i cannabis kan have stimuleret kyllingernes tarmsundhed, immunitet og derved forbedret deres ydeevne andre steder”

Resultaterne er endnu ikke offentliggjort, men Chompunut har observeret positive tegn. Kilde:

https://www.theguardian.com/world/2022/jun/15/cannabis-fed-chickens-may-help-cut-farmers-antibiotic-use-thai-study-shows

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *