Historie: Forbuddet i Danmark

Vores redaktion er for øjeblikket ikke i stand til selv at grave dybere i historien, men der er uden tvivl meget at belyse som offentligheden ikke er bekendt med. På denne side henviser vi til en række indspark som fokusere på netop hvad der gik forud for cannabis blev forbudt.

Michael Jourdan medvirker i en udsendelse på radio24/7 (den originale) han har bl.a. været en kompetent researcher på filmen Kampen om Hampen af Ulrik Holmstrup, sendt først på DR 2 i 1997. Researchen omfattede et længere baggrundsstudie i USA. Michael Jourdan har endvidere en stor opdateret viden om emnet, og har desuden været medlem af Børn og Unge arbejdsgruppen i Narkotikarådet.

DR dokumentar: Kampen om hampen (sendt for første gange: 04/06/1997)
Store dele af befolkningen har prøvet at ryge hash, selvom det er forbudt. Men hvorfor er det forbudt? Dette er historien om, hvordan Danmark og den øvrige verden blev ført bag lyset af USA og derfor gik i krig mod en plante. Programmet afslører at hele grundlaget for forbudet er manipuleret, mangelfuldt og misvisende.

En bred vifte af forskere, professorer og andre fageksperter mener det er etisk forkasteligt at opretholde forbud mod cannabis og der dukker pludseligt fem argumenter op i en artikel på videnskab.dk

1) Beslutningen om at gøre cannabis ulovlig har aldrig været videnskabeligt funderet

2) Cannabis er sikrere end tilladt medicin, alkohol og tobak

3) Mennesket har ret til at bestemme selv

4) Patienterne ved bedst selv, hvad der hjælper dem

5) Vi har før brugt medicin, der ikke er testet igennem

Kilde

https://videnskab.dk/krop-sundhed/dansk-forsker-etisk-forkasteligt-at-cannabis-er-ulovlig
https://www.dr.dk/bonanza/serie/193/dokumentar/60471/kampen-om-hampen-dr-dokumentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.