Politik

Folketinget Borgerforslag Møder


Poliske citater

Abid-Raja
Jeg synes, man skal kunne købe hash i sikre former, ligesom i Holland. Om det er en slags cigarbutik, eller hvad man nu kalder det. – Og jeg vil derfor spørge mine medforældre: Hvis dit barn er blandt de 20 procent, der vil teste hash: Vil du have, at barnet med det er kriminelt? Vil du have din ungdom til at holde det hemmeligt for dig, og slet ikke tør bede om hjælp, hvis der sker noget slemt af frygt for at blive kriminaliseret?
Socialdemokratiet er imod legalisering af hash
Socialdemokratiet er imod legalisering af hash. Vi er også imod en femårig
prøveperiode, hvor der skal bygges et apparat op med henblik på en total
legalisering af hash. Så vi kommer til at afvise og stemme imod forslaget
Mette Frederiksen
Jeg synes, man skal lade være med at ryge hash; jeg synes, man skal lade
være med at ryge hash og køre bil; og jeg synes i det hele taget, at man
skal holde sig væk fra trafikken, når man er påvirket, og det er man, når
man har røget hash.
Uffe Elbæk
Uffe Elbæk siger, at han røg “alt for meget hash,” da han var 15-16 år gammel, men at han stoppede igen, da han var 17. – Da det stod på, var det herligt. Det var en del af ungdomskulturen. Du må regne med, at jeg er en gammel 68’er. Det her foregik oppe i Thy-lejren. Der var hash-te, grineflip og alt muligt. Men jeg blev simpelthen for sløv i hovedet. Jeg kunne se, at jeg ikke kunne klare mig i skolen, så jeg blev nødt til at sige: det her, det stopper jeg med.
Réka Tolnai fra Centerpartiets ungdomsförbund
Selvfølgelig leder du efter andre måder at forsørge dig selv på, hvis hverken dine forældre eller nogen andre, du kender, har et arbejde. Selvfølgelig er det usikkert at sælge våben eller stoffer. Men det er nemme penge. Derfor bør vi legalisere cannabis. Det ville kvæle bandernes indtægtskilder og sikre, at færre ender i kriminalitet.
Cannabisbrugere bør ikke tvinges i pleje! Afholdsbevægelser sidestiller ofte brug med afhængighed og mangler forståelse for, at folk frivilligt og uproblematisk kan være forbrugere.
Torsten Gejl
Udfordringen er, at mange pro-partier har hver deres legaliseringsmodel og står fast på den og på den måde kan partierne være for legalisering/afkriminalisering af cannabis uden at de nogensinde bidrager seriøst til at lave en reel legalisering.
Min opfordring til pro-partierne er at vi finder en fælles model for legalisering/afkriminalisering af cannabis.
Alexander Ryle
I Danmark har forbudsregimet stik modsat ført til hårdere stoffer, usikre gader, en kriminel milliardomsætning, og stadig flere misbrugere. Det minder om 30´ernes alkoholforbud i USA, der også var en kæmpe fiasko.