Login / Registrer

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Politiske citater

Udfordringen er, at mange pro-partier har hver deres legaliseringsmodel

“Udfordringen er, at mange pro-partier har hver deres legaliseringsmodel og står fast på den og på den måde kan partierne være for legalisering/afkriminalisering af cannabis uden at de nogensinde bidrager seriøst til at lave en reel legalisering.
Min opfordring til pro-partierne er at vi finder en fælles model for legalisering/afkriminalisering af cannabis.”

Land: Danmark Navn: Torsten Gejl Parti: Alternativet

Forbuddet begrænser ikke, forbruget er fordoblet siden 1994

“Forbuddet har ikke begrænset hverken forbrug eller salg af cannabisprodukter i Danmark siden forbuddets indførelse for 40 år siden. De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at op mod 41 pct. af alle unge under 25 år har røget hash. Det er en fordobling fra 1994!”

Land: Danmark Navn: Alexander Ryle Parti: Liberal Alliance

jeg går ud fra at Københavns Politi forsøger at få styr på det

“Så længe Sundhedsstyrelsen har den opfattelse, at cannabis er skadeligt, har vi samme opfattelse. Selvfølgelig er udviklingen på Christiania beklagelig, men jeg går ud fra, at Københavns Politi forsøger at få styr på den” Land: Danmark Navn: Preben Bang Henriksen Parti: Venstre

forbudsregimet skaber usikre gader og flere misbrugere

“I Danmark har forbudsregimet stik modsat ført til hårdere stoffer, usikre gader, en kriminel milliardomsætning, og stadig flere misbrugere. Det minder om 30´ernes alkoholforbud i USA, der også var en kæmpe fiasko.”

Land: Danmark Navn: Alexander Ryle Parti: Liberal Alliance

Socialdemokratiet kommer til at stemme imod legalisering af hash

“Socialdemokratiet er imod legalisering af hash. Vi er også imod en femårig prøveperiode, hvor der skal bygges et apparat op med henblik på en total legalisering af hash. Så vi kommer til at afvise og stemme imod forslaget”

Land: Danmark. Navn: Rasmus Langhoff Parti: Socialdemokratiet

Vi bør motiverer de unge til at holde op

“Der er jo ingen tvivl om, at man ikke skal køre bil, hvis man er for påvirket til at køre. Det er der ingen tvivl om. Det støtter vi sådan set heller ikke i SF, og vi har også stået bag en lang række af de stramninger, der har været på det her område. Men jeg synes måske, at når lovgivningen er så usikkert skruet sammen, at vi ikke har et reelt kendskab til, hvornår påvirkningen sådan set hører op – og jeg tror egentlig, at det, vi også hørte på ekspertmødet, var, at efter en dag var man almindeligvis ikke påvirket mere, men der kan det jo stadig væk måles – synes ministeren så ikke, at klog retspolitik ville være at indrette en sanktion, sådan at man som minimum første gang giver folk en chance? Altså, synes ministeren ikke, at det er en ærgerlig tilgang at have til området, at man sender unge mennesker, der har røget en festjoint og så bliver knaldet 4 dage senere, ud af uddannelse og arbejde? Bør vi ikke indrette en sanktion på en måde, så vi motiverer de her unge mennesker til at holde op, og så kan vi lade hammeren falde f.eks. anden gang?”

Land: Danmark Navn: Karina Lorentzen Dehnhardt Parti: SF

Indsatsen mod cannabis koster i omegnen af 5 mia. kr. årligt

“Indsatsen mod cannabis alene koster i omegnen af 5 mia. kr. årligt. Det er ressourcer, som kunne være brugt på en lang række andre og mere fornuftige formål, f.eks. at rykke ud med det samme, når der kommer en anmeldelse om et indbrud eller en voldtægt.”

Land: Danmark Navn: Alexander Ryle Parti: Liberal Alliance

det illegale marked vil fortsætte

“Situationen på Christiania taler for afkriminalisering af cannabis, men løser ikke alle problemer derude, for det illegale marked vil fortsætte” Land: Danmark Navn: Nanna Gotfredsen Parti: Moderaterne

det skal ikke være en sag for politiet

Moderaterne vil afkriminalisere brugerne for besiddelse af en mindre mængde cannabis til eget brug – det skal ikke være en sag for politiet Land: Danmark Navn: Nanna Gotfredsen Parti: Moderaterne

vi kriminalisere op mod halvdelen af befolkningen og spilder en masse politiressourcer

“Det er på tide, at vi prøver noget nyt og dropper forbuddet mod cannabis i Danmark, så vi ikke længere skal kriminalisere op mod halvdelen af befolkningen og spilde en masse politiressourcer på noget, som alligevel ingen effekt har.”

Land: Danmark Navn: Alexander Ryle Parti: Liberal Alliance

man skal lade være med at ryge hash og køre bil

“Jeg synes, man skal lade være med at ryge hash; jeg synes, man skal lade være med at ryge hash og køre bil; og jeg synes i det hele taget, at man skal holde sig væk fra trafikken, når man er påvirket, og det er man, når man har røget hash.”

Land: Danmark Navn: Mette Frederiksen Parti: Socialdemokratiet

At ryge hash er en offerløs handling

“At ryge hash er en offerløs handling, som ikke skader andre end dem, som af egen fri vilje vælger at ryge det. Samtidig så ved vi, at cannabis er langt mindre skadeligt end f.eks. alkohol, som de fleste af os indtager regelmæssigt”

Land: Danmark Navn: Alexander Ryle Parti: Liberal Alliance

Der er intet i forbudspolitikken der beskytter unge!

“Vi kan ikke ha et mere frit marked end vi har nu, cannabis, hvis vi taler bare om cannabis her, så har det aldrig været mere tilgængeligt, vi har aldrig haft flere brugere, vi har aldrig haft flere unge brugere, der er intet i forbudspolitikken der beskytter unge, og dem vi særligt skal beskytte, såbare unge.” Land: Danmark Navn: Nanna Gotfredsen Parti: Moderaterne

En afkriminalisering vil give flere muligheder for at hjælpe

Der er rigtig mange, som har store udfordringer, som bliver afhængige i en ung alder, og som gerne vil ud af det. Jeg tror, at vi med en afkriminalisering og en afstigmatisering vil kunne fange dem noget før og hjælpe dem noget bedre, siger Enhedslistens politiske ordfører

Land: Danmark Navn: Mai Villadsen Parti: Enhedslisten

vi skal have styr på, hvem der sælger, hvis vi vil forebygge risici

“Med alkohol risikerer du også patologisk rus, hvor man går bersærkergang. Der er risici forbundet med alle rusmidler, og derfor bør ingen regulering af dem overlades til en skrupelløs underverden. Vi skal have styr på styrken. Vi skal have styr på aldersgrænsen. Og vi – ikke banderne – skal have styr på, hvem der sælger, hvis vi vil forebygge risici.” Land: Danmark Navn: Nanna Gotfredsen Parti: Moderaterne

Det er nemme penge og derfor bør vi legalisere cannabis

“Selvfølgelig leder du efter andre måder at forsørge dig selv på, hvis hverken dine forældre eller nogen andre, du kender, har et arbejde. Selvfølgelig er det usikkert at sælge våben eller stoffer. Men det er nemme penge. Derfor bør vi legalisere cannabis. Det ville kvæle bandernes indtægtskilder og sikre, at færre ender i kriminalitet”

Land: Sverige Navn: Réka Tolnai Parti: Centerpartiets ungdomsförbund

Man skal kunne købe hash ligesom i Holland

“Jeg synes, man skal kunne købe hash i sikre former, ligesom i Holland. Om det er en slags cigarbutik, eller hvad man nu kalder det. – Og jeg vil derfor spørge mine medforældre: Hvis dit barn er blandt de 20 procent, der vil teste hash: Vil du have, at barnet med det er kriminelt? Vil du have din ungdom til at holde det hemmeligt for dig, og slet ikke tør bede om hjælp, hvis der sker noget slemt af frygt for at blive kriminaliseret?”
Land: Norge. Navn: Abid Raja. Parti: Venstre.

Legaliser cannabis med moms og afgifter

“Legalisere salg af cannabis under kontrollerede former. Det kunne enten være offentligt forvaltede cannabis-butikker, eller privat men statskontrolleret handel. Dér hvor salget foregik kunne vi samtidig tilbyde hjælp til misbrugere. Med den løsning ville vi ikke bare spare millioner af kroner hvert eneste år. Vi ville få massive nye indtægter fordi både produktion og handel blev omfattet af moms og afgifter.”

Land: Danmark Navn: Pelle Dragsted Parti: Enhedslisten

Lad en afkriminalisering komme an på prøve

“Den politik, man har ført, har kun ledt til et stigende hashmisbrug blandt danske unge. Men er løsningen at afkriminalisere? Lad det komme an på en prøve.”

Land: Danmark Navn: Pernille Vermund Parti: Nye  Borgerlige

Der mangler forståelse for at folk frivilligt og uproblematisk kan være forbrugere

“Cannabisbrugere bør ikke tvinges i pleje! Afholdsbevægelser sidestiller ofte brug med afhængighed og mangler forståelse for, at folk frivilligt og uproblematisk kan være forbrugere.”

Land: Sverige Navn: Anton Holmlund Parti: Liberalt UngdomsForbund

Afkriminaliser Cannabis